Novosti

Osnove financijske pismenosti

   03.04.2019.

Pozivamo vas na besplatnu edukaciju „Osnove financijske pismenosti“ koja će se održati u srijedu 10.travnja 2019. u Polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin s početkom u 18:00 sati.

Naučite kako novcem ispravno upravljati u svakodnevnom životu.

Ne postoji niti jedna djelatnost koja u svojoj biti nema ekonomsku logiku i financijsku računicu koja je  razlika između prihoda i uloženog.

Osnovna znanja iz financija potrebna su kod naručivanja, plaćanja, investiranja, praćenja novčanog tijeka, čitanja financijskih izvještaja.

Nepoznavanje osnova financija i računovodstva može imati ozbiljne posljedice za pojedinca. Treba biti svjestan toga da sve košta i da prije ili kasnije sve dođe na naplatu te je nužno raspolagati stanovitim fondom ekonomskih znanja.

Koja je razlika između dobiti i gotovine? Koja je razlika između razine zaduženosti i likvidnosti?

Naučiti osnove financijske pismenosti odnosno kako donositi odgovorne financijske odluke, štedjeti i ulagati, pametno se koristiti platnim karticama i ostalim financijskim proizvodima. Postanite informirani, odgovorni i racionalni potrošači financijskih proizvoda i usluga svjesni rizika koji oni mogu donijeti.

Dobordošli!