Novosti

Ovjera knjige evidencije utroška brašna do 31.1.

   16.01.2015.

Na temelju zahtjeva Hrvatske obrtničke komore (HOK), obveza ovjere knjige evidencije brašna (KEUB), koja se trebala provesti do kraja 2014. godine, pomaknuta je za mjesec dana - do 31.siječnja 2015. godine.

Hrvatska obrtnička komora uputila je odmah početkom 2015. Ministarstvu poljoprivrede zamolbu da Ministarstvo članovima HOK-a - pekarskim obrtnicima, omogući s jednomjesečnom odgodom ovjeru knjige evidencije utroška brašna (KEUB), koju su temeljem članka 9. Pravilnika o proizvodnji brašna i pekarskih proizvoda NN 142/2013 dužni dostaviti na ovjeru prije početka kalendarske godine.

Budući da su pojedini pekarski obrtnici zbog otežanih vremenskih uvjeta bili u nemogućnosti na vrijeme (prije 31.12.2014.) dostaviti navedenu knjigu (KEUB), nadležni inspektori odbili su izvršiti ovjeru KEUB-a pečatom i potpisom.

U svom dopisu Ministarstvu poljoprivrede HOK je istaknuo „da u trenutku kad su mali proizvođači ozbiljno ugroženi gospodarskom krizom, nikome ne bi trebalo biti u interesu dodatno otežavati poslovanje kažnjavanjem ili onemogućavanjem obavljanja djelatnosti“.