Novosti

6. Gastro okusi Istre

   25.05.2012.

U utorak, 22.svibnja 2012. Udruženje obrtnika Poreč bilo je domaćin 6. Gastro okusi Istre.  Manifestacija koja je okupila gotovo 50 sudionika zamišljena je kao susret ugostitelja iz svih 7 Udruženja obrtnika Istre s javnošću, a prije svega sa svima onima koji vole istarsku gastronomiju. Svako Udruženje obrtnika pripremalo je jela karakteristična za svoje područje, a pratili su ih i kolege obrtnici proizvođači vina i maslinovog ulja te drugih lokalnih delicija.

Prateći atraktivni cooking show – kuhanje u živo mnogobrojni posjetitelji mogli su kušati poslastice istarskih najpoznatijih ugostitelja pripremljenih od istarskog boškarina, tunjevine, hobotnice, grancivola, tartufa, ombola, divljači, domaće kokoši i sl. Sama manifestacija održana je na atraktivnoj poziciji porečke gradske rive te je posjećenost bila izuzetna. Mnoštvo gurmana zadovoljno je napustilo gradsku rivu s dojmovima o hrani, vinu i maslinovom ulju Istre.

Udruženje obrtnika Labin predstavljali su restorani Nostromo, Tina, Zelendraga i Miramare, a svojim delikatesnim proizvodima pratili su ih predstavnici Pršutarne Bani.

U sklopu manifestacije održano je natjecanje u pripremanju jela s palentom – zaštitnim znakom Poreča. Komisija za ocjenjivanje formirana od poznatih znalaca gastronomije:  g. Sabo, g. Kuhar, g. Orlić, g. Žižović, g. Lukež, jednoglasnom odlukom 1. nagradu dodijelila je predstavniku Udruženja obrtnika Labin. Za restoran Tina, vlasnika Đanija Bubića najbolju palentu pripremio je renomirani stručnjak kuharstva Bruno Fadel.