Novosti

Projekt IN.promo

   13.09.2011.

Pravo na rad i zapošljavanje jedno je od temeljnih ljudskih prava, pa tako i temeljnih prava svake osobe s invaliditetom. Osobe s invaliditetom, a posebno one s intelektualnim i višestrukim teškoćama, nalaze se u posebno nepovoljnom položaju na tržištu rada kako u Republici Hrvatskoj, tako i u Istarskoj županiji. Unutar skupine osoba s invaliditetom, posebno diskriminiranu skupinu osoba čine one s intelektualnim teškoćama.

Projekt IN.promo pokrenut je kako bi se stvorila održiva mreža podrške zapošljavanju  te skupine ljudi u lokalnoj zajednici.

Opći cilj projekta je povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih i neaktivnih osoba s intelektualnim i višestrukim teškoćama u Istarskoj županiji.

Specifični ciljevi su:

  • povećati kompetencije 30 dugotrajno nezaposlenih i neaktivnih osoba s intelektualnim i višestrukim teškoćama za uključivanje u višestruko tržište rada;
  • promovirati i poticati zapošljavanje osoba s intelektualnim i višestrukim teškoćama na otvorenom tržištu rada.

Nositelj projekta IN.promo je Centar za inkluziju i podršku u zajednici, a partneri su Istarska županija, Grad Labin, Obrtnička komora Istarske županije i Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije.

Sve obrtnike zainteresirane za više informacija pozivamo da se jave u Udruženje ili direktno u Obrtničku komoru Istarske županije.