Događanja

Održana je 2. sjednica Skupštine UO Labin

   18.12. – 18.12.2018.

U restoranu Srdnje škole Mate Blažina  18. prosinca 2018. održana je 2. sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Labin u mandatnom razdoblju 2018.-2022. Sjednici je prisustvovao i Predsjednik Obrtničke komore Istarske županije g. Robert Momić, ovih dana izabran i za Predsjednika Ceha ribara HOK. Pozdravljajući članove Skupštine  izrazio je zadovoljstvo porastom novootvorenih obrta i broja zaposlenih te nadodao da se zajedničkim naporima unutar sustava HOK pronalaze rješenja za niz pitanja od važnosti za poslovanje članova.

Članovima Skupštine obrazložen je te su potom donesene odluke o usvajanju Plana rada kao i Financijski plan poslovanja za 2019.godinu.

Programom rada planiran je niz prezentacija obrtničkih zanimanja u osnovnim školama labinštine, više edukativnih radionica i drugih aktivnosti kojima će se obilježiti 50 godina djelovanja Udruženja. Planira se i nastavak dosadašnjih višegodišnjih projekata s ciljem bolje informiranosti članstva o svim zakonskim novinama i poslovnim informacijama koje su bitne i važne za poslovanje obrtništva. Nastavlja se jačanje suradnje i partnerskog odnosa s jedinicama lokalne samouprave s čijeg područja UO Labin okuplja svoje članstvo.

Financijskim planom poslovanja za 2019.godinu planirani su prihodi u visini od 378.700,00 kuna, dok su izdaci planirani u visini od 377.500,00. Među članovima Skupštine povela se rasprava o pojedinim stavkama prihoda i rashoda te je na određena nerazumijevanja planiranih stavki izneseno više pojašnjenja za rashode koji su  usko vezani uz realizaciju bogatog i raznolikog Plana rada za 2019.godinu.

Nakon radnog dijela Skupštine g.Đanfranku Barbiću, vl. Restorana Kvarner, dodijeljeno je Posebno priznanja HOK za veliki i dugogodišnji doprinos struci i promociji obrtništva:

Đanfranko Barbić je u svojih 38 godina obrtničkog staža strpljivo gradio reputaciju ugostiteljskog obrta koji se oslanja na tradiciju i promociju naše lokalne zajednice. Obitelj turističkih djelatnika, Franko i njegova supruga Marina, na svoje kćeri prenijeli su ljubav prema ugostiteljstvu te uz njih ulaze mlade snage u obrt i nadopunjavaju novinama veliko iskustvo osnivača obrta. Đanfranko Barbić dao je veliki doprinos radu Ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Labin svojim snažnim i nesebičnim angažmanom u promociji, poticanju i unapređenju obrtništva. G. Barbić je uvijek bio nezaobilazni i nadasve nesebični i pouzdani suradnik pri realizaciji svih gastro manifestacija kako našeg Udruženja tako i onih u organizaciji OKIŽ. Redovito je njegov restoran Kvarner bio dijelom tima koji predstavlja ovo Udruženja na Gastro okusima Istre, a sudjelovao je i u Istra Gourmet touru. Gastro manifestacije našeg Udruženja, Adventska marenda i Si naši gušti nikada nisu održane bez njegove pomoći i angažmana. Vođenje obrta je posljednjih godina prepustio mlađima no želja da se ponovo vrati među svoje goste ga nikada nije napustila te s užitkom ponekad provjeri kako posao napreduje.

Već tradicionalno, nakon radnog dijela Skupštine, umirovljeni obrtnici pridružili su se članovima Skupštine na skromnom domijenku povodom kraja poslovne godine.