Događanja

Održana 2. sjednica skupštine

   08.12. – 08.12.2015.

U velikoj vijećnici Grada Labina 8. prosinca 2015. održana je 2. sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Labin u mandatnom razdoblju 2014.-2018. Sjednici su prisustvovali uz Gradonačelnika Grada Labina i  predstavnici općina Raša, Sveta Nedelja, Kršan i Pićan s  čijeg područja prema ustrojstvu komorskog sustava ovo Udruženje okuplja svoje članstvo. Pozdravljajući obrtnike labinski gradonačelnik izrazio je zadovoljstvo suradnjom te nadodao da se zajedničkim naporima pronalaze rješenja za niz pitanja od važnosti za poslovanje članova Udruženja. Uputio je poziv članovima Udruženja da se što češće i u što većem broju odazivaju na predavanja i edukacije u organizaciji Grada Labina ističući njihovu važnosti za postizanje napretka u poslovanju.  Grad i jedinice lokalne samouprave cijene Udruženje obrtnika, strukovno udruženje definirano Zakonom o obrtu, kao ravnopravnog partnera u kreiranju poslovne klime za naše članove te ističu kako su obrtnici bitan i nezaobilazan segment razvoja lokalne zajednice.

Članovima Skupštine obrazložen je te su potom donesene odluke o usvajanju Plana rada i aktivnosti Udruženja kao i Financijski plan poslovanja za 2016.godinu u visini od 314.000,00 kuna, a usvojen je i rebalans Financijskog plana za 2015.godinu. Pored promotivnih aktivnost i informiranja članstva o svim zakonskim novinama i propisima koji su specifični za pojedinu djelatnost tijekom 2016.godine u planu je niz edukativnih radionica kojima se podiže kompetentnost obrtnika. 

Nastavlja se jačanje suradnje i partnerskog odnosa s jedinicama lokalne samouprave s čijeg područja UO Labin okuplja svoje članstvo,

Jedna od najznačajnijih aktivnosti svakako je servisiranje članstva informacijama o zakonskim propisima i svemu ostalom što utječe na njihovo poslovanje, kao i organizirani i zajednički nastup i izlaganje članova Udruženja na lokalnim i regionalnim sajmovima.

Poseban gost Skupštine bio je g.Armando Stanišić, dobitnih priznanja za Poduzetnika godine, koji je istaknuo kako njegov obrt trenutno zapošljava 110 radnika uz naglasak na stručnom osposobljavanju zaposlenika, stalnom ulaganju u kvalitetu i strogom poštivanje rokova isporuke. Sve to zajedno daje izvanredne poslovne uspjehe poput ovoga uz naglasak na veliku važnost sudjelovanja cijele obitelji i njihovu veliku požrtvovnost.  

Prisutnima su na kraju Goran Jeras - upravitelj Zadruge za etično financiranje i Renata Kiršić iz udruge Alfa Albona kao ambasador Zadruge prezentirali samu bit ideje i poslovanje Zadruge za etično financiranje koja je osnivač Etične banke.