Aktualni propisi

Notifikacija kozmetičkih proizvoda

Poštovani,

 

od 11. srpnja 2013. notifikacija kozmetičkih proizvoda godine se više ne obavlja putem ispunjenih obrazaca X. i XI., nego se prijavljuje direktno Europskoj komisiji putem web portala Cosmetic product notification portal (CPNP).

 

Obveza prijave se odnosi na sve odgovorne osobe prema članku 4. Uredbe 1223/2009 o kozmetičkim proizvodima (proizvođači, uvoznici i distributeri u određenim slučajevima). Notifikacija kozmetičkih proizvoda preko portala CPNP nova je obveza te se prethodno prijavljeni proizvodi preko obrazaca X. i XI. NEĆE smatrati prijavljenima u portalu CPNP, pa je stoga notifikaciju preko portala NUŽNO izvršiti.

 

Detaljnije podatke o procesu notifikacije i obvezama možete dobiti na e-mailu:  Helpdesk.predmeti-opce-uporabe@miz.hr

 

Radionica o korištenju sustava Cosmetic products notification portala:

 

Ministarstvo zdravlja u suradnji s Europskom komisijom organizira jednodnevnu radionicu na temu korištenja Cosmetic products notification portala (CPNP) koja će se održati 21. listopada 2013. godine u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, Nova cesta 3-7, Zagreb, s početkom u 9 sati.

 

Obavješćivanje putem CPNP portala obveza je koja proizlazi iz članka 13. Uredbe 1223/2009 o kozmetičkim proizvodima i kao takva predstavlja novost u dosadašnjem načinu notifikacije kozmetičkih proizvoda na zajedničkom tržištu Republike Hrvatske i Europske unije. Na radionici koju organizira Ministarstvo zdravlja, stručnjaci i EU komisije pojasnit će i obučiti prisutne o načinu korištenja sustava notifikacije.

 

Radni jezik radionice je engleski, a ispred pojedinog obrta moguće je prijaviti najviše dva sudionika na radionici. Dnevni red radionice moći će se preuzeti sa stranica Ministarstva zdravlja neposredno prije održavanja same radionice.

 

Učesnike na radionici moguće je prijaviti najkasnije do 15. listopada 2013. godine na e-mail: kaca.piletic@miz.hr ili na broj telefona 01/469-8302.